Valpeplaner

Uke 23 (2017) venter jeg valper av dette flotte paret. Mor er N FS CH Gjermaa`s Milly og far er N UCH Millebos Felix. 
Innavlskoeffisient er 0 % på 5 generasjoner (jfr. NKK database for fiktiv stamtavle). Begge foreldrene oppfyller raseklubbens og NKK sine retningslinjer for avl og oppdrett. Linker nederst på siden.

Jeg har fått veldig mange og gode forespørsler fra valpekjøpere fra hele landet.  Derfor er det mest sannsynlig at jeg plukker aktuelle valpekjøpere fra de som allerede har gjort sine henvendelser.
Kort om N FS CH Gjermaa’s Milly:
Helse: Milly har A-hofter og linjene bakover har en god HD-statistikk. Milly er sjekket for patella med grad 0. Hun er sunn og frisk uten noen form for sykdommer. Hun har korrekt saksebitt, og er fulltannet.

Eksteriør: Milly er ei tispe med gode rasetypiske trekk. På utstilling har hun oppnådd Excellent og CK. Siste utstilling som hun deltok var Rasespesialen på Lillehammer i 2016 hvor hun vant åpen klasse tisper.  

Millys mankehøyde er 32 cm, og en vekt på 8 kilo. Hun har lang hale.  

Mentalitet: Stabil i de fleste situasjoner. Bryr seg f.eks. ikke om skudd, raketter, tordenvær eller andre lyder. Alle gjester blir møtt av en glad hund, og aller helst vil hun ha et par sokker i munnen. Milly er veldig lett å ha med seg løs over alt. Hun stikker aldri i vei til andre hunder, dyr eller mennesker uten å ha fått lov. Milly er ei sosial dame som gjerne kan hoppe opp i fanget på både kjente og ukjente gjester.

Arbeidskapasitet: Milly har mye energi, og er alltid klar for tur og nye arbeidsoppgaver. Samtidig har hun evnen til å slappe av inne i huset.

Aktiviteter: Vi prøver å trene litt allsidig, og har deltatt på både spor, agility og rallykurs, men det er freestyle som vi vier mest tid til, og konkurrerer i. Hun har oppnådd Championatet i denne sporten. Ellers så er Milly en veldig god turkamerat som er med over alt.
Kort om N UCH Millebos Felix:
Helse: Felix har A-hofter, og linjene bakover har en god HD-statistikk. Han er sunn og frisk, og jeg er ikke kjent med noen form for sykdommer. Felix har korrekt saksebitt, og er fulltannet.

Eksteriør: Felix er en meget god representant for rasen. Han har kun deltatt på 4 utstillinger, men har oppnådd 2 NKK-Cert, 1 ordinært Cert, samt 1 res. Cert på sin første utstilling. Felix siste utstilling er “Dogs For All” på Lillestrøm i november 2016. Dommeren sier følgende: Utmerket helhet. Velformet hode. Bra bitt. Bra øyne og ører. Utmerket hals. Stødig kropp. Bra vinkler. Beveger seg meget bra. Bra proporsjoner”. Jeg ønsker også å fremheve Felix fine og korte rygg, noe som stammer fra faren hans Janos. Hans brede og fine hode, og størrelse har også vært med å påvirke mitt valg av hannhund.


Felix sin mankehøyde er 36 cm og han veier 9,5 kilo. Han har stump hale.  

Mentalitet: Felix er en ukomplisert hannhund som aldri har vist noen form for aggresjon. Noe som er meget avgjørende i valg av hannhund. Kort sagt en trygg og stabil hannhund når det gjelder lyder, andre hunder og miljøet rundt han. 

Arbeidsoppgaver og aktiviteter: Først og fremst er Felix en høyt elsket turvenn som er med sine eiere på turer, golfbanen, ja stort sett over alt. Samtidig er Felix også en veldig klok herremann som lærer nye ting fort når det jobbes.

 

Jeg er så glad for at jeg har fått lov til bruke Millebos Felix, og har stor tro på at dette vil bli en utmerket kombinasjon. Aller viktigst for meg er sunn helse og stødig mentalitet, men jeg har også stor tro på at denne kombinasjonen vil gi valper med mange gode rasetypiske trekk og bruksegenskaper.
 
 
 
En litt mer utfyllende stamtavle
Bildene er hentet fra ulike sider på internett.
(Link til stamtavle hos NKK lenger ned på siden).

 

 
 
 

Tiden hos oppdretter:

Det meste av valpeperioden har jeg fri fra jobb, og jeg vil bruke mye tid på å gi valpene en god start i livet.  De første ukene skjermes mor og valper, og vi tar ikke i mot besøk. Gradvis vil valpene få flere og flere ulike opplevelser og erfaringer. Valpene vil bli vant til normale lyder i et hus som støvsuger, hårføner, ting som faller i gulvet, samt høre på lydopptak av skyting og tordenvær osv.. Det vil være daglig stell med sjekk av munn, labber, tenner og kloklipp når det trengs. De vil få leke ute, og siden vi bor i nærheten av tursti vil de også bli vant til folk og hunder som går forbi.  Jeg legger vekt på opplevelser i ulike miljøer og på ulike underlag. Valpene vil få undersøke sandkanten langs sjøen, ei myr i skogen, grusgangen på en tursti, asfaltplassen utenfor butikken, og vi vil sitte i sentrum og se på mennesker som rusler forbi og biler i trafikken. På slutten av valpeperioden vil vi også reise på besøk, og hilse på andre rolige hunder. Den siste uka vil jeg også ta med en og en valp på korte utflukter. Hensikten er å lære den å stole på seg selv. Min filosofi er at jo flere opplevelser valpen har fra tiden sammen med mor og sin søsken, jo lettere vil det være å takle lignende miljøet når man kommer i nytt hjem, men selvsagt med en ny eier som bygger videre på det som oppdretter har begynt på. Det gjelder å finne balansegangen mellom å gi valpene ro og nye opplevelser.

  

Jeg søker etter valpekjøpere som har tid og kjærlighet å gi til mine øyensteiner.

·         Du som vil passe på at valpen får ro og hvile, og samtidig bruke mye tid på å gi valpen mange og positive opplevelser og erfaringer.

·         Du som tør og sette en grense, og sier fra når noen "herjer" med valpen, og selvsagt også når hunden blir voksen.

·         Du som trener positivt og belønner riktig adferd, men som aldri vil finne på å gi hunden straff når den begår feil.  

·         Du som sørger for at hunden blir undersøkt av veterinær med mistanke om at noe er galt.
 
    Du som er en samfunnsorientert og ansvarsfull hundeeier. Det vil si at du plukker opp igjen hundens nødvendige ærend, og prøver å unngå at hunden er til sjenanse for andre.

·         Du som har tenkt godt igjennom valpekjøpet, og er villig til å ofre noen kvelder og andre opplevelser i 15 år fremover for å hindre at hunden blir for mye alene.
 
    Du som har noen til å passe på hunden når du må reise bort noen dager, eller på møte etter en arbeidsdag. 
   
 
 
 
Ønsker du å drive men en form for hundesport, delta i konkurranser eller melde hunden på utstilling er dette et pluss, men ikke et krav. For meg er det aller viktigst at valpen får være en del av familien. De to viktigste ordene er TID OG POSITIV TRENING.

 
Jeg har et sterkt ønske om å kunne følge valpenes utvikling. Derfor setter jeg stor pris på bilder og oppdateringer en gang i blant. Ønsker du tips eller råd, så stiller jeg gjerne opp. Jeg har også en plan om å få til valpetreff, og vil gjerne trene sammen med dere hvis du skulle befinne deg i nærmiljøet.
 
 
Synes du en valp fra dette kullet er interessant, skriv gjerne en mail der du forteller litt om deg selv, og evt. familie. Fortell om hvordan valpens/hundens hverdag vil se ut. 

 
 
Valpene leveres med:

·         Helseattest ikke eldre enn to uker

·         NKK  sin kjøpekontrakt

·         Chippet med stamtavle og registrert i NKK
 
·         Vaksinasjon og markkur etter dyrlegens anbefalinger.
 
·         Cd med bilder fra tiden hos oppdretter, og litt praktisk informasjon om rasen.
 
·         Valpepakke med bl.a. fôr, og teppe med kjent lukt fra mor og søsken.
  
 

Jeg operer ikke med ventelister, og ingen blir lovet valp før jeg har et levedyktig kull i valpekassa. For meg er det aller viktigste å finne gode hjem.

 
 
LINKER
 
 
Til NKK sin Dogweb for fiktiv stamtavle
 
Her kan du legge inn registrerngsnummer for:

N FS Gjermaa`s Milly med reg.nr. NO41470/12 og
N UCH Millebos Felix med reg.nr NO58702/09

 
Link til raseklubbens retningslinjer for avl og oppdrett: http://www.rdsg.no/oppdrett/retningslinjer.aspx

 

 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar